Geschiedenis

Al 40 jaar de referentie

Het verhaal van Mapo begint in 1978 in Sint-Niklaas, met de oprichting van de firma Mapolux door de familie De Clercq. Oorspronkelijk gestart met schaven, schuren en lakken van plafondtegels evolueerde Mapolux mee met de markt en spitste zich in de loop der jaren volledig toe op de afwerking van hout.
Na een verwoestende brand en de heropbouw op dezelfde locatie kende het bedrijf een enorme groei. Daarom werd het in de jaren ‘90 verhuisd naar Temse, waar een nieuw gebouwencomplex van 8000 m² werd gebouwd.

In 1987 startte Jan Schoonbrood in Houthalen de firma I.V.S. op, voornamelijk bedreven in het lakken van schroten en profielen.

Een 10-tal jaar later kwam het tot een nauwe samenwerking tussen I.V.S. en Mapolux. De groep specialiseerde zich verder in de afwerking van parketvloeren en schroten.

Na een gestage groei eind jaren ’90, begin 2000, werd Mapo in 2010 geconfronteerd met de gevolgen van de economische crisis. In 2011 moest dan ook een vestiging worden gesloten om op die manier de toekomst van de firma veilig te stellen.

Mapo breidde haar programma intussen uit met de afwerking van diverse buitentoepassingen zoals gevel- en terrasplanken en brandvertragende applicaties.

Neutrale positie

Mapo hecht erg veel belang aan haar neutrale positie in de markt. Ze biedt haar klanten – gevestigd over heel Europa en zelfs daarbuiten – een dienstverlening aan (‘We give your wood the perfect skin’), maar houdt zich ver van de verkoop van houtproducten. Ze wil absoluut geen concurrent van haar eigen klanten zijn.

Garantie

Mapo Group verleent garantie op alle door haar toegepaste afwerkingen – tenzij anders vermeld – op voorwaarde dat de afgewerkte producten correct geplaatst werden en met de aanbevolen producten onderhouden.

In partnership met onze bestaande en nieuwe relaties realiseren wij de ontwikkeling waarop u wacht!