Brandvertragende behandelingen

Safety first

Brandveiligheid van openbare gebouwen en plaatsen is brandend actueel. Daarbij heeft de houtsector zeker een streepje voor. Heel wat houtsoorten kunnen worden behandeld zodat ze perfect aan de Europese normen voldoen. De brandweerstand van hout kan worden verhoogd door het met brandvertragende vernissen te coaten of met brandvertragende producten te sprayen, het erin onder te dompelen of door er onder hoge druk een brandvertrager in te persen.

Houtproducten die buiten worden toegepast, moeten steeds extra beschermd worden om te vermijden dat de aangebrachte brandvertrager door de weersinvloeden uit het hout loogt en het hout op die manier zijn brandvertragende eigenschappen verliest.

Voor alle bovenstaande behandelingen kunt u bij ons terecht.

Wij bieden u de nodige ondersteuning tijdens de verschillende fases van uw project en adviseren u m.b.t. de vereiste behandeling, in functie van de gevraagde houtsoort, sectie en toepassing.

Op zoek naar een originele of vernieuwende skin voor uw houtproducten? In partnership met bestaande en nieuwe relaties realiseren wij de gewenste skin!

Al 40 jaar de referentie

Het verhaal van Mapo begint in 1978 in Sint-Niklaas, met de oprichting van de firma Mapolux door de familie De Clercq. Oorspronkelijk gestart met schaven, schuren en lakken van plafondtegels evolueerde Mapolux mee met de markt en spitste zich in de loop der jaren volledig toe op de afwerking van hout.
Na een verwoestende brand en de heropbouw op dezelfde locatie kende het bedrijf een enorme groei. Daarom werd het in de jaren ‘90 verhuisd naar Temse, waar een nieuw gebouwencomplex van 8000 m² werd gebouwd.

In 1987 startte Jan Schoonbrood in Houthalen de firma I.V.S. op, voornamelijk bedreven in het lakken van schroten en profielen.

Meer info

Certificaten

Kwaliteit staat bij ons bovenaan. Kosten noch moeite worden gespaard om ervoor te zorgen dat de geleverde afwerkingen top zijn.
Als teken van erkenning hebben verschillende van onze leveranciers een kwaliteitscertificaat afgeleverd, dat wij met trots op onze website tonen.

Als pionier in de markt en neutrale partner staan wij open voor alle voorstellen, ongeacht of het de ondergrond of de behandelingen betreft. Onze contacten beperken zich zeker niet tot de genoemde leveranciers.

Fire-resistant.nl (dealer)
Klumpp-coatings.de
Overmat.nl
Wocadenmark.dk
Blanchon.com
Kneho-lacke.com
Ppg.com